Analitika

Ako dodate dinamiku u poslovne izveštaje dobijete poslovnu analitiku! Nije tako jednostavno kao što izgleda, ali u Balansu smo uspeli da primenom inteligentnih rešenja obezbedimo rešenje za dodavanje dinamike u standardne izveštaje i na taj način ih napravimo interaktivnim.

Dinamika u izveštajima

Na ovaj način korisnici Balansa mogu kroz jedan izveštaj, dinamičkim kombinovanjem parametara dobiti razne pod-izveštaje i dubinske podatke (drill-down) o svom poslovanju.

Šta bi bilo kad bi bilo - analize

Na osnovu dinamike ugrađene u analitiku, Balans omogućava kreiranje scenarija i analiza koje inače nisu dostupne u tradicionalnim statičnim izveštajima.

Omiljeni format - Excel

Često su rešenja za poslovnu analitiku skupa i komplikovana da se podese. Mi smo se odlučili da iskoristimo pogodnost alata koji je svima već uveliko poznat - Microsoft Excel!

Specijalno za rukovodioce i menadžere

Ako imate poslovni softver i ako ga nikada ne koristite postavićemo vam jednostavno pitanje: Zašto onda imate poslovni softver? U praksi često nailazimo na situaciju gde najviše rukovodstvo ne koristi poslovni softver koji imaju u kompanijama kojima upravljaju. Razlozi za to su razni, a jedan od najčešćih je taj da ne mogu lako i jednostavno da dođu do informacija koje su im potrebne. Zato smo Analitiku prilagodili upravo zauzetim poslovnim ljudima kojima je prava informacija u pravom trenutku nezavisno od uređaja (mobilni, tablet, laptop) najpotrebnija za važne poslovne odluke!

Dinamički pregledi, pivotiranje

Kada kažemo dinamika mislimo na nešto što se pokreće, dodaje, oduzima, spaja i razdvaja. Upravo ovaj koncept smo imali na umu kada smo razimšljali kakva poslovna analitika je potrebna našim korisnicima. Prvo, koristi se alat koji je već svima poznat (Excel). Drugo, iskoristili smo taj alat i njegove mogućnosti da u njega smestimo podatke iz Balansa. Treće pitanje: šta mislite koliko je obuke potrebno da se savlada ovakav koncept poslovne analitike? Upravo tako: vrlo malo! Excel većina rukovodioca već zna da koristi, a dostupan je na svim platformama.

Napravite izveštaj kakav Vama treba

Ako imate podatke i ako imate odgovarajući alat napraviti i prilagoditi bilo koji izveštaj i dodati mu dinamiku postaje rutinska stvar. Zahvaljujući podacima iz Balansa i Excel alatu moći ćete samostalno da kreirate izveštaje kakvi su vam potrebni. U ponudi su već predefinisani Excel izveštaji spremni za vas, a pripremljeni sa naše strane. Takvi predefinisani izveštaji mogu poslužiti kao šablon za neke vaše specifične analize! Iskoristite ih!

Jednostavan i zdravorazumski pristup poslovnoj analitici. Excel sam koristio svakodnevno, ali sam imao problem da savladam napredne funkcionalnosti i da iskoristim punu moć ovog alata. Podaci iz Balansa, dinamički izveštaji iz Excel-a, to je upravo ono što mi je trebalo da zaista počnem da koristim i Balans i Excel na jednom višem nivou, a zahvaljujući toj kombinaciji moje poslovne odluke su postale brže, kvalitetnije i bolje.

Miodrag Jegdić
Analitičar prodaje, MgMivela
  • Ključne prednosti
  • Dodajte dinamiku svojim izveštajima
  • Radite u omiljenom programu - Excel-u
  • Donosite odluke zasnovane na podacima koji su uvek dostupni - na mobilnom, tabletu, laptopu!

Želite da saznate više?

Zakažite konsultacije ili prezentaciju i na sastanku ne dužem od 60 minuta pokušaćemo da vidimo ima li smisla uspostaviti saradnju. Obećavamo da ćemo sa Vama podeliti iskustvo koje imamo, a vi procenite da li je to iskustvo za vas značajno!

Naši klijenti