Finansije i računovodstvo

Veliko finale. Sve uneto u program na kraju završi u finansijama i računovodstvo. Balans podržava napredne funkcionalnosti u ovom modulu i omogućava zaposlenima u finansijama i računovodstvo lako i jednostavno obavljanje svakodnevnog posla, kao i periodičnih aktivnosti. Bilansni izveštaji, obrasci, obračuni su naraspolaganju u svakom trenutku za bilo koji period. Treba vam mesečni bilans uspeha prilagođen vašim potrebama? Nikakav problem za Balans!

Automatizacija

Automatizovan računovodstveni ciklus omogućava računovođama da evidentiraju, organizuju i klasifikuju finansijske transakcije. Od unosa podataka do zaključnih knjiženja.

Obračuni i obrasci

Za računovođe je važno da program sadrži sve potrebne obrasce i obračune. U Balans smo ugradili neophodne obrasce i obračune koji se svakodnevno ili periodično mogu kreirati po potrebi.

Bilansni izveštaji

Na kraju, rezultate prikazujemo različitim zainteresovanim stranama: regulatoru, vlasnicima, partnerima. Formati su različiti, a izgled prilagodljiv prema potrebama i zahtevima.

Pravila za knjiženje

Balans dolazi sa predefinisanim pravilima za knjiženje za standardne operacije. Ipak, svaka kompanija je specifična i ima svoj kontni plan i svoje računovodstvene politike. Zbog toga smo pravila za knjiženje u Balansu napravili veoma fleksibilnim. Pravila za knjiženja su takva da ih svaka kompanija, uz minimalan trud, može prilagoditi svojim sopstvenim potrebama. Ovako postavljen sistem smanjuje potrebu za tehničkom podrškom, a obučeni korisnici mogu sami prilagoditi sistem kako njima odgovara.

Automatizacija svakodnevnih poslova

Automatizovali smo svakodnevne poslove. Knjiženje računa, troškova, obračuna, blagajni... Sve "dosadne" ali neophodne operacije u Balansu se obavljaju potpuno automatski. Svaki podataka se unosi samo jednom i na taj način računovođa, pored knjigovodstveno-računovodstvene funkcije dobija i kontrolnu. Na taj način, računovođa ne troši vreme na stvari koje ne mora, već se fokusira na kontrolu i savetovanje.

Priprema za Profit & Loss izveštavanje

Svi bilansni izveštaji u Balansu mogu se prilagoditi obliku koji odgovara svakoj pojedinačnoj kompaniji u skladu sa sopstvenom politikom izveštavanja. Za nekoga će biti dovoljan standardni bilans uspeha, dok će za nekog drugog biti potreban specifičan izgled zbog npr. konsolidacije sa matičnom kompanijom. Jednom podešen, takav izveštaj može postati "šablon" koji će se koristi dalje za kreiranje i prilagođavanje novih specifičnih izveštaja kako potrebe kompanije budu sazrevale.

Finansije i računovodstvo su sa Balansom postali pravo zadovoljsto. Ne samo što sada možemo da pratimo operativne aktivnosti i dešavanje, već imamo mogućnost da većinu tih poslova automatizujemo prilikom preuzimanja u finansije. Sa Balansom je ponovo dobar osećaj biti računovođa!

Dragana M. Zdravković
Vlasnica, Expert Biro
  • Ključne prednosti
  • FINANSIJE - detaljno
  • Automatizacja dnevnih aktivnosti
  • Fleksibilan, otvoren i prilagodljiv sistem: od pravila za knjiženje do bilansnih izveštaja
  • Oslobodite vreme za analizu i planiranje

Želite da saznate više?

Zakažite konsultacije ili prezentaciju i na sastanku ne dužem od 60 minuta pokušaćemo da vidimo ima li smisla uspostaviti saradnju. Obećavamo da ćemo sa Vama podeliti iskustvo koje imamo, a vi procenite da li je to iskustvo za vas značajno!

Naši klijenti