Prodaja

Prodaja je najvažniji deo svake kompanije. Zbog toga smo posebnu pažnju posvetili ovom delu programa. To znači da smo se potrudili da stavimo sve prodajno relevatne informacije na dohvat ruke kako bi prodavci imali što više argumenata prilikom prodajnog procesa. Integrisan sistem vam omogućava da u svakom trenutku znate gde ste u prodajnom procesu!

Sve informacije na dohvat ruke

Verujemo da su informacije važne, ali dodatno verujemo da treba da budu na dohvat ruke. Zbog toga smo ceo prodajni deo Balansa razvijali imajući ovu ideju na umu. Samo tako vašoj prodajnoj ekipi dajete pravi alat za efikasno obavljanje posla.

 Iskoristite moć integrisanog sistema

Zašto biste gubili dragoceno i skupo vreme prodavaca na prikupljanje informacija sa raznih strana? Ako imate integrisan sistem koji redovno ažurirate aktuelnim podacima, sve informacije su već unete i dostupne prodavcima u svakom trenutku. Uštedite gde možete!

Prodajni proces od početka do kraja

Prodaja je proces sa svojim pravilima i zakonitostima. Iskoristite prednosti integrisanog informacionog sistema i uspostavite prodajni proces koji lako i jednostavno može svako da prati (ako ima malo talenta). Skratite vreme obuke novih prodavaca i pojeftinite obuku!

Prošlost i budućnost - zajedno

Različiti ljudi na različitim pozicijama u kompaniji imaju različite potrebe za informacija koje su važne za donošenje odluka. Prodavcima su potrebni operativni podaci o količinama i cenama i artiklima za obavljanje dnevnih aktivnost. Menadžerima prodaje su potrebne informacije o prošlim aktivnostima i trendovima zarad planiranja prodaje i postavljanje ciljeva. Direktorima i vlasnicima su potrebne strateške informacije o daljem usmerenju kompanije. Balans efikasno isporučuje sve vrste informacija svim nivoima i efikasnost uravnotežuje prošlost (istorijski podaci), sadašnjost (tekuće aktivnosti) i budućnost (trendovi i analitika).

Da li i kako planirate prodaju?

Zašto gomilati nešto što ne "ide", a nemati ono što se traži? Dodatno, precizna evidencija pomaže da znate na kojim artiklima najviše zarađujete, a na kojima ne... Svi ovi podaci, pomažu da efikasnije planirate prodaju. Ako ipak ne planirate prodaju ili planirate "odokativno" i na "osećaj" možete iskoristiti mogućnosti Balansa u ovom delu da potvrdite ili opovrgnete osećaj tačnim podacima.

Praćenje svih prodajnih aktivnosti

Prodaja nije ostrvo. Tesna veza između prodajnih aktivnosti, potreba nabavke i optimalnog nivoa zaliha tesno su povezane. Kako možete znati šta nabavka treba da nabavi ili koliko treba da imate nečega u skladištu ako ne znate "buduće" potrebe i aktivnosti prodaje. Zbog ovih i mnogo drugih stvari potrudili smo se da omogućimo praćenje svih prodajnih aktivnosti od inicijalnih razgovora, beleški pa sve do kreiranja ugovora i konkretnih dokumenata.

Uz pomoć Balans rešenja ne samo što smo uspostavili efikasan prodajni proces, već smo uspeli da uz pomoć konsultanata iz kompanije Melany da unapredimo izveštavanje, skratimo vreme potrebno za određene operacije i unapredimo sveukupnu efikasnost našeg poslovanja. To se posebno odrazilo na naše prodajne rezulate i zadovoljstvo kupaca.

Slobodan Nešković
Generalni direktor, ALBO
  • Ključne prednosti
  • PRODAJA - detaljno
  • Prodaja je proces - ustanovite proces, pratite rezultate i unapređujte - Balans to omogućava
  • Pratite sve povezane dokumente i aktivnosti prodajnog procesa u svakom trenutku na svim nivoima
  • Sve relevantne prodajne informacije na dohvatu ruke - proverite "osećaj"

Želite da saznate više?

Zakažite konsultacije ili prezentaciju i na sastanku ne dužem od 60 minuta pokušaćemo da vidimo ima li smisla uspostaviti saradnju. Obećavamo da ćemo sa Vama podeliti iskustvo koje imamo, a vi procenite da li je to iskustvo za vas značajno!

Naši klijenti