Osnovna sredstva

Kompletan registar osnovnih sredstava i sitnog inventara. Od praćenja lokacija osnovnih sredstava i osnovnih podataka o svakom osnovnom sredstvu preko obračuna amortizacije do izveštavanja.

Centralni registar osnovnih sredstava

Osnovni podaci o svakom osnovnom sredstvu. Vrednost, datum nabavke, datum aktivacije, ispravke vrednosti, amortizaciona grupa, procenat amortizacije.

Praćenje sitnog alata i inventara

I sitan alat i inventar predstavlja vrednost za kompaniju. Zamislite da kupujete komplet šrafcigera svake nedelje. Zato je potrebno da vodite evidenciju.

Evidencija i praćenje voznog parka

I vozni park spada u osnovna sredstva. Kompletno praćenje voznog parka, redovno servisiranje, održavanje. Praćenje kilometraže i troškova za svako pojedinačno vozilo i pripadajući izveštaji.

Kompletna evidencija sredstava za rad

Šta sve spada u osnovna sredstva? Za neka osnovna sredstva je očigledno, dok za druge i nije toliko. Da li ste znali da i poslovni i drugi softver mogu imati tretman osnovnog sredstva? Zar ne bi bilo lepo da znate šta sve imate u kompaniji što vam pomaže u obavljanju svakodnevnog posla?

Obračun poreske i knjigovodstvene amortizacije

Jednom godišnje, jednom u tri meseca, jednom u šest meseci ili mesečno? A zašto ne i češće. Ako želite da imate pravo stanje vaše kompanije na mesečnom nivou, potrebno je da svakog meseca radite i obračun amortizacije.

Kompletni izveštaji u skladu sa MRS

Međunarodni Računovodstveni Standardi zahtevaju određene standardne izveštaje prilikom kreiranja obračuna amortizacije osnovnih sredstava. Balans poptuno podržava MRS u ovom delu i možete računati da će izveštaji kreirani iz Balansa biti u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima.

Vrlo jednostavno: sada znamo šta sve imamo od osnovnih sredstava, gde se sredstva nalazi i kako ih koristimo. Dodatno, sitan alat i inventar se često "gubio" po terenu, a nismo znali ni gde ni ko ga je izgubio. Sada znamo.

Dragan Jovanović 
Direktor MFK
  • Ključne prednosti
  • OSNOVNA SREDSTVA - detaljno
  • Centralni registar osnonih sredstava i sitnog inventara
  • Obračuni, ispravke vrednost, poreska i računovodstvena amortizacija
  • Izveštavanje u skladu sa Međunarodnim Računovodstvenim Standardima

Želite da saznate više?

Zakažite konsultacije ili prezentaciju i na sastanku ne dužem od 60 minuta pokušaćemo da vidimo ima li smisla uspostaviti saradnju. Obećavamo da ćemo sa Vama podeliti iskustvo koje imamo, a vi procenite da li je to iskustvo za vas značajno!

Naši klijenti